Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.03.2009

John Beyer îngrijorat de consecinţele crizei mondiale asupra Transnistriei

Ambasadorul Marii Birtanii la Chişinău, John Beyer, mandatul căruia în Moldova expirat, şi-a exprimat îngrijorarea vis-a-vis de situaţia dificilă creată pe malul stâng al Nistrului, în legătură cu criza financiar-economică mondială care generează multiple probleme în această regiune.

În cadrul unei întrevederi cu premierul Zinaida Greceanîi, avute marţi, 10 martie, în legătură cu încheierea misiunii diplomaticeîn Moldova, John Beyer şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu activitatea foarte intensă şi interesantă pe care a desfăşurat-o în Republica Moldova, menţionând că va urmări în continuare cu atenţie evenimentele care vor avea loc în ţara noastră.

Zinaida Greceanîi a remarcat ataşamentul pe care l-a manifestat John Beyer  faţă Republica Moldova pe parcursul exercitării misiunii şi a exprimat gratitudine pentru susţinerea eforturilor autorităţilor moldoveneşti, în particular, ale echipei guvernamentale, în procesul  consolidării democraţiei, dezvoltării economiei şi integrării europene. Premierul a remarcat rolul apreciabil al diplomatului în dezvoltarea relaţiilor moldo-britanice care au cunoscut o evoluţie pozitivă considerabilă în ultima perioadă.

În context, premierul a subliniat că Guvernul RM va continua promovarea proiectelor investiţionale de infrastructură şi asigurarea oportunităţilor de dezvoltare economică pe întreg teritoriu al ţării, inclusiv pentru agenţii economici din stînga Nistrului.

Totodată, Şeful Executivului a reiterat poziţia Guvernului RM în ceea ce priveşte importanţa menţinerii  stabilităţii social-economice în ţară, în această perioadă dificilă din punct de vedere politic.

cuvinte-cheie: John Beyer | Britanie | ambasador

Comentarii (0)

 

Related news

Sus