Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.03.2009

CEC a înregistrat încă patru concurenţi electorali la alegerile Parlamentului din 5 aprilie curent

În şedinţa de vineri, 6 martie 2009, Comisia Electorală Centrală a înregistrat pe dl Railean Victor, Partidul Politic „PENTRU NEAM ŞI ŢARĂ", Uniunea Muncii „Patria-Родина" şi Partidul Republican din Moldova în calitate de concurenţi electorali la alegerile Parlamentului din 5 aprilie curent.
 
De asemenea, Comisia a aprobat Instrucţiunea cu privire la particularităţile participării la vot la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Documentul descrie modalitatea de votare, votarea în baza listei suplimentare, votarea cu urna mobilă, votarea în baza declaraţiei de şedere şi modalitatea de aplicare a ştampilei speciale „ALEGERI 05.04.09" în actele de identitate.
 
Vineri, CEC a acreditat 36 de observatori internaţionali din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) şi 3 observatori internaţionali din partea Ambasadei Republicii Ungare în R. Moldova în vederea monitorizării alegerilor din acest an.
 
Comisia a mai examinat 5 contestaţii, a modificat listele candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova din partea a cinci concurenţi, a înregistrat persoane de încredere din partea altor 3 concurenţi electorali şi a stabilit în sarcina Ministerului Economiei şi Comerţului, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Serviciului de Informaţie şi Securitate, Ministerului Dezvoltării Informaţionale, Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, Agenţiei Transporturi şi „Moldtelecom" S.A. atribuţii suplimentare ce ţin de asigurarea desfăşurării în bune condiţii a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009. 

cuvinte-cheie: CEC | alegeri | parlamentare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus