Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 9 martie 2009

Postul de televiziune „Albasat TV" din Nisporeni verificat din nou de către poliţie

  • Trei reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne s-au prezentat din nou, luni, la postul TV „Albasat" din Nisporeni, cerând de la administraţia acestei instituţii dovezi în ce priveşte realizarea unor emisiuni în 2006.

Mişcarea „Pentru Neam şi Ţară" s-a lansat în campania electorală

  • Partidul politic „Pentru Neam şi Ţară", înregistrat în calitate de concurent electoral la 6 martie, a anunţat luni, 9 martie, despre lansarea sa în campania electorală, prezentându-şi obiectivele sale programatice.

MAE cere confiscarea averilor demnitarilor, dobîndite ilicit

  • Mişcarea "Acţiunea Europeană" propune confiscarea averilor demnitarilor, dobîndite ilicit. Despre aceasta liderii formaţiunii au anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

UCM cere Guvernului măsuri urgente pentru evitarea colapsului economic şi social

  • Uniunea Centristă din Moldova cere guvernării să întreprindă mai multe acţiuni de urgenţă pentru a evita colapsul economic şi social al Moldovei.

PLDM face campanie electorală şi în Italia

  • În zilele de 7-8 martie, la Roma, Italia, s-a desfăşurat primul congres al Asociaţiei Comunităţilor Unite ale Moldovei, la care au fost prezenţi liderii comunităţilor de moldoveni din 12 ţări. La for a participat vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Iulian Fruntaşu, care a făcut o trecere în revistă a acţiunilor partidului, îndreptate spre susţinerea cetăţenilor moldoveni din afara ţării în dorinţa lor de a-şi exercita dreptul la vot în cadrul alegerilor din 5 aprilie 2005.

Primarul de Chişinău s-a întâlnit cu moldovenii din Italia

  • Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al Partidului Liberal, a participat în week-end-ul trecut la trei întâlniri cu cetăţenii moldoveni, plecaţi la muncă în Italia.

Candidatul independent Sergiu Banari şi-a lansat platforma electorală

* Candidatul independent la funcţia de deputat în Parlament propune acordarea limbii ruse a statului de limbă oficială în Moldova. Acesta este unul din punctele de bază ale platformei sale electorale, pe care a prezentat-o oficial sîmbătă la Bălţi.

628 de mii de moldoveni se află oficial peste hotarele ţării

* Peste hotarele republicii oficial se află 627 959 cetăţeni - arată datele statistice oficiale făcute publice de Comisia Electorală Centrală înainte de alegerile parlamentare din 5 aprilie.

23 posturi de televiziune şi 7 posturi de radio au declarat că vor organiza dezbateri electorale

  • Comisia Electorală Centrală anunţă că instituţiile audiovizualului pot deja organiza dezbateri publice cu concurenţii electorali la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. În acest an 23 posturi de televiziune şi 7 posturi de radio au declarat că vor organiza dezbateri electorale.

AMN nemulţumită de calitatea dezbaterilor la radio şi televiziunea publică

Modul în care sunt organizate şi orchestrare dezbaterile electorale la televiziunea publică „Moldova 1" şi la „Radio Moldova" urmăreşte un singur scop: banalizarea uneia dintre cele mai importante arene politice în campania electorală 2009. De această părere este Alianţa „Moldova Noastră".

Încălcărule din perioada electorală compromit esenţa transferului democratic al puterii

  • Actualul scrutin se deosebeşte de celelalte prin încercările disperate ale guvernării de a se menţine cu orice preţ la putere, este de părere liderul Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov.

  

Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

cuvinte-cheie: alegeri | parlamentare | CEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus