Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-03-06/moldova-are-cele-mai-proaste-drumuri-din-lume-8942.html
Data: Mar 6, 2009 (16:42)

Moldova are cele mai proaste drumuri din lume

Moldova ocupă locul 132 din 133 ţări din lume după calitatea infrastructurii rutiere. Potrivit celei de-a treia ediţii anuale a Raportului Competitivităţii Călătoriilor şi Turismului (Travel & Tourism Competitiveness Report 2009), elaborat de Forumul Economic Mondial (World Economic Forum), Moldova se află lângă ţările cu infrastructură rutieră proastă ca Ciad, Bosnia şi Herţegovina, Paraguay şi Bolivia. De asemenea, în Moldova lasă de dorit calitatea reţelei de transport. La acest capitol ţara noastră s-a plasat pe locul 87.

Le fel, Republica Moldova este considerată o ţară „scumpă" din punct de vedere al biletelor pentru călătorii aeriene şi taxe aeroportuare. La acest capitol suntem plasaţi pe locul 108 din 133 de ţări.

Totodată, Moldova a înregistrat perormanţe la capitolul ospitalitate, nivelul preţurilor la carburanţi, la servicii hoteliere.

În clasamentul general al turismului, Moldova a urcat cinci poziţii în clasamentul mondial al turismului şi s-a situat pe locul 93 din 133 faţă 98 în anul 2008.

Moldova este poziţionată între Kazahstan şi El Salvador. România este plasată pe locul 66, Ucraina - pe 77, Rusia - pe 59.

Ratingul a fost elaborat în baza unor indicatori precum reglementarea în turism, infrastructură, resurse naturale şi capital uman.

Pe primele trei locuri în top se află cele mai atractive ţări pentru dezvoltarea turismului: Elveţia, Austria şi Germania, la polul opus situându-se   Burundi, Lesotho şi Ciad.

Raportul a fost realizat de Forumul Economic Mondial în colaborare cu Deloitte, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni, Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii, Organizaţia Mondială a Turismului şi Consiliul Mondial al Călătoriilor şi Turismului.