Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 4 martie 2009

Încă trei pretendenţi pentru înregistrarea în cursa parlamentară

  • Partidul Republican din Moldova, precum şi cetăţenii Ţîmbalist Tatiana şi Bolotnicov Oleg au depus la Comisia Electorală Centrală, miercuri, 4 martie, documentele pentru înregistrare în calitate de concurenţi pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie.

CCA sancţionează „Moldova 1" şi avertizează „EURO TV" pentru încălcări ale normelor electorale

  • Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancţionat televiziunea publică „Moldova 1" pentru că nu respectă Regulamentul de privind reflectarea campaniei electorale de către mass-media, adoptat de Comisia Electorală Centrală. De asemenea, staţia privată „EURO TV" a fost avertizată public pentru încălcarea art. 32 din regulament, care prevede că „agitaţia electorală la posturile de radio şi televiziune se face contra plată (...)".

 PPR repetă indignarea faţă de comportamentul postului de televiziune „Moldova 1"

  • „Partidul Popular Republican (PPR) este indignat de comportamentul provocator şi vădit ostil al postului de televiziune pretins public "Moldova-1", care, nu a acceptat tonul de dialog civilizat şi legal, solicitat de PPR, şi a recurs la noi atacuri de imagine josnice în adresa formaţiunii, a liderului ei, Nicolae Andronic, şi a concurentului electoral Uniunea Centristă din Moldova, susţinut de PPR", se spune într-o declaraţie a formaţiunii.

 Un club românesc de fotbal a dat în judecată un partid din R. Moldova

  • Clubul de fotbal "Dinamo", care este pe primul loc în campionatul României, a acţionat în judecată, la Tribunalul din Bucureşti, Partidul Democrat din Moldova (PD), pe care-l acuză de faptul că-i foloseşte ilegal imnul său oficial.

 PSD propune Guvernului să contracteze un credit de 1 miliard USD de la o bancă americană

  • Partidul Social-Democrat a prezentat, miercuri, la o conferinţă de presă, un set de propuneri pentru depăşirea efectelor crizei financiare mondiale asupra Moldovei.

 AMN cere ca Ministerul Justiţiei să confirme înregistrarea Partidului Comuniştilor

  • Alianţa „Molova Noastră" a solicitat Comisiei Electorale Centrale să remită actele concurentului electoral Partidul Comuniştilor „spre aducerea lor în conformitate cu rigorile legislaţiei în vigoare", iar Ministerul Justitiei să confirme înregistrarea PCRM în concordanţă cu art.13 al Legii privind partidele politice.

MAE: corupţia bântuie şi pe stânga, şi pe dreapta eşichierului politic

  • Vitalia Pavlicenco, clasată cu nr. 2 pe lista electorală a Mişcării „Acţiunea Europeană", afirmă că în R. Moldova „corupţia bântuie şi pe stânga, şi pe dreapta eşichierului politic".

Doar membrii PCRM şi sfinţii nu au dosare penale, afirmă başcanul Găgăuziei

  • "În Moldova doar membrii PCRM şi sfinţii nu au dosare penale", a declarat miercuri Mihail Formuzal, başcanul Găgăuziei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Socialiştii susţin PCRM „pentru menţinerea stabilităţii şi a direcţiei de dezvoltare a ţării"

  • Partidul Socialiştilor "Patria-Rodina" a decis să susţină Partidul Comuniştilor la alegerile parlamentare din 5 aprilie, pentru menţinerea stabilităţii în societate şi a direcţiei de dezvoltare a ţării. Despre aceasta a declarat liderul partidului, Veronica Abramciuc, în interviul pentru ziarul de partid "Patria-Rodina".

Tinerii promovează şi susţin participarea conştientă în alegeri

  • Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova lansează la 4 martie proiectul de educaţie civică „Tinerii promovează şi susţin participarea conştientă în alegeri".

Misiune pre-electorală a APCE

  • O delegaţie a misiunii pre-electorale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei efectuiază, în perioada 4-7 martie curent, o vizită de documentare în R. Moldova.

Oleg Serebrian şi Anatol Petrenco în "duel politic"

  • Oleg Serebrian, prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, şi Anatol Petrencu, preşedinte al Mişcării Acţiunea Europeană, s-au întâlnit într-un „duel politic" organizat de portalul Unimedia.

Cea mai murdară campanie electorală

  • "Actuala campanie electorală este cea mai murdară campanie din toate pe care le-a avut pînă acum R. Moldova", susţine prim-vicepreşedintele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Alexandru Tănase.

CEC contra "Obietiv"

  • Comisia Electorală Centrală a sancţionat suplimentul "Obiectiv", editat de către Asociaţia Presei Independente, pentru „opinii şi comentarii în defavoarea activităţii PCRM". Directorul API, Petru Macovei a declarat că va ataca în judecată această decizie.

Cele mai multe cheltuieli în primele 20 de zile ale campaniei electorale le-a avut PSD - 2,3 mil. lei

  • În primele 20 de zile de campanie electorală, cel mai mult a cheltuit Partidul Social Democrat - circa 2,6 mln lei, se arată în raportul financiar depus de această formaţiune la Comisia Electorală Centrală. Pe locul secund este Partidului Comuniştilor, cu 2,3 mln lei, urmat de Partidul Liberal Democrat - cu 1,6 mln lei.

  

Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

cuvinte-cheie: alegeri parlamentare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus