Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-03-03/o-delegatzie-a-apce-se-va-afla-in-moldova-pentru-a-monitoriza-situatzia-preelectorala-8858.html
Data: Mar 3, 2009 (11:40)

O delegaţie a APCE se va afla în Moldova pentru a monitoriza situaţia preelectorală

 O delegaţie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) va întreprinde la 5-6 martie o vizită de documentare în Moldova, unde va monitoriza situaţia preelectorală, a comunicat pentru RIA Novosti surse din cadrul serviciului de presă al Adunării Parlamentare.

"Delegaţia din 5 parlamentari se va afla în ţară două zile", - a menţionat sursa. Potrivit sursei citate, "atenţia principală în cadrul vizitei va fi acordată pregătirilor către alegerile parlamentare din 5 aprilie".

În timpul aflării la Chişinău delegaţia APCE se va întâlni cu şeful statului Vladimir Voronin, cu preşedintele Parlamentului Marian Lupu, cu ministrul Justiţiei Vitaile Pârlog, cu liderii partidelor politice care participă la alegeri, precum şi cu principalele forţe de opoziţie, care nu sunt reprezentate în Legislativul ţării. Totodată, delegaţia de parlamentari se va întâlni cu preşedintele CEC, delegaţia Moldovei în APCE, precum şi cu reprezentanţii societăţii civile.

Până în present CEC a înregistrat 79 de observatori. Anterior, OSCE declarase că va trimite în Moldova 247 de observatori.

Potrivit CEC, observatorii pentru alegerile din 5 aprilie 2009 se pot acredita la CEC până la 30 martie 2009.