Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-03-03/anpc-a-depistat-o-intzelegere-de-cartel-pe-piatza-asigurarilor-internatzionale-de-raspundere-civila--8867.html
Data: Mar 3, 2009 (18:00)

ANPC a depistat o înţelegere de cartel pe piaţa asigurărilor internaţionale de răspundere civilă auto în baza poliţelor „Carte Verde"

Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei a depistat o încălcare gravă a legislaţiei concurenţiale pe piaţa asigurărilor internaţionale de răspundere civilă auto în baza poliţelor „Carte Verde", care se manifestă printr-o înţelegere de cartel între patru companii de asigurare din Republica Moldova.

ANPC a anunţat că a înaintat acţiunea în instanţa de judecată pentru înlăturarea încălcărilor depistate şi încasarea de la subiecţii cartelului a unei părţi de pînă la 10%  din venitul obţinut prin încălcarea legislaţiei cu privire la protecţia concurenţei (estimativ 32785303,65 lei).

Deocamdată ANPC nu a făcut publice numele companiilor de asigurare vizate pe cazul dat. Surse din cadrul ANPC au menţionat că detaliile pe marginea acestui caz vor fi oferite în cadrul unei conferinţe de presă, ce va avea loc marţi, 10 martie.