Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.03.2009

CEDO lansează serviciul de completare a plângerilor on-line

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a lansat în regim de testare formularul de plângere on-line. Iniţial, acest serviciu va fi disponibil numai solicitanţilor care folosesc formularul de plângere în limba olandeză sau suedeză. În funcţie de rezultatele acestui test, acesta va putea fi extins şi pentru celelalte limbi oficiale ale statelor membre.

În timp ce vor completa formularul, solicitanţii îl vor putea salva, iar ulterior vor putea relua completarea formularului.

După ce formularul este complet, acesta poate fi validat. În acel moment formatul PDF al formularului complet este trimis automat solicitantului care poate să-l imprime, să-l semneze şi să-l trimită prin poştă la Curte, împreuna cu anexele necesare, în timpul indicat în Convenţia europeană a drepturilor omului.

În anul 2008, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a adoptat 33 de hotărâri în cauze moldoveneşti. Doar într-un singur caz Curtea nu a constatat o violare a Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului (Convenţia). Pe marginea acestor hotărâri, Curtea a obligat Moldova să plătească peste 9,4 mil. euro. De asemenea, în anul 2008 Curtea a scos de pe rol cu acordarea compensaţiilor 22 de cauze moldoveneşti, în cadrul cărora au fost acordate peste 325 mii euro. Sumele acordate în baza acestor hotărâri şi decizii depăşesc cu mult bugetul justiţiei pentru anul 2008.

Urmând tradiţia din anii 2006 şi 2007, asociaţia obştească „Juriştii pentru drepturile omului” a întocmit lista persoanelor vinovate de pierderea de către Republica Moldova, în anul 2008, a cauzelor la Curte.

 

Lista persoanelor vinovate de pierderea de către Moldova, în anul 2008, a cauzelor la CtEDO

Lista deciziilor CtEDO în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2008 pronunţate în cauzele moldoveneşti, în baza cărora s-au acordat compensaţii

 

 

cuvinte-cheie: CEDO | plangeri | on-line

Comentarii (0)

 

Related news

Sus