Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.03.2009

ANRCETI a avertizat SA „Moldtelecom" în legătură cu utilizarea neautorizată a resurselor de numerotare din cadrul Planului Naţional de Numerotare

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a dat o avertizare SA „Moldtelecom" pentru utilizarea neautorizată a resurselor de numerotare din cadrul Planului Naţional de Numerotare. Agenţia a constatat, în procesul de monitorizare a activităţilor desfăşurate de furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, că SA „Moldtelecom" utilizează neautorizat (fără licenţă) unele resurse de numerotare pentru prestarea serviciilor de telefonie fixă într-un şir de raioane, precum şi în mun. Chişinău.

Odată cu avertizarea, Agenţia a cerut SA „Moldtelecom" să dea lămuririle de rigoare ale situaţiei date, precum şi să întreprindă măsurile necesare pentru a nu admite în viitor cazuri de utilizare a resurselor de numerotare fără autorizarea ANRCETI.

În nota sa de răspuns, SA „Moldtelecom" a recunoscut faptul utilizării neautorizate a unor resurse de numerotare şi a dat asigurări că nu va admite în viitor asemenea încălcări. În acest scop, compania dată va înăspri controlul asupra evidenţei şi utilizării resurselor de numerotare, va perfecta listele blocurilor de numere, utilizate de ea în prezent, pentru a le verifica ulterior cu baza de date corespunzătoare a ANRCETI.

Legea comunicaţiilor electronice stabileşte că resursele de numerotare care se atribuie serviciilor şi reţelelor publice de comunicaţii electronice sunt resurse limitate aflate în proprietatea publică a statului. Ele sunt gestionate şi se atribuie de către Agenţie în conformitate cu Planul Naţional de Numerotare. Legea menţionată stipulează că utilizarea resurselor de numerotare din cadrul acestui plan, fără autorizarea ANRCETI, este interzisă şi se sancţionează conform legii.

cuvinte-cheie: ANRCETI | Moldtelecom

Comentarii (0)

 

Related news

Sus