Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.03.2009

ADEPT: Sumar al Curierului electoral, 2 martie 2009

Televiziunea publică favorizează partidul de guvernământ

„Moldova 1", televiziunea plătită din banii contribuabililor, favorizează anumiţi concurenţi electorali, de regulă exponenţi ai guvernării, şi defavorizează pe alţii, cu precădere exponenţi ai opoziţiei politice. Acelaşi comportament demonstrează şi staţiile private N4 şi NIT. Aceasta este una din concluziile celui de-al doilea raport de monitorizarea a 9 televiziuni din Moldova, efectuat de Asociaţia Presei Electronice APEL şi prezentat luni, 2 martie.

Liderii politici înhămaţi la căruţă de către Fiodor Ghelici

Congresul Societăţii Civile, compus dintr-un şir de ONG-uri necunoscute, a împărţit cele 28 de partide din Moldova în trei grupe, reprezentate grafic prin căruţe trase de liderii politici.

PL propune o viziune proprie privind reglementarea transnistreană

Partidul Liberal a propus, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, o nouă viziune privind reglementarea transnistreană.

În cursa pentru alegerile parlamentare ar putea participa 24 de candidaţi independenţi

La alegerile parlamentare din acest an ar putea participa 24 de candidaţi independenţi - susţine secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan.

Panouri electorale distruse

Patru panouri publicitare ale Partidului Liberal Democrat din Moldova au fost distruse de către persoane necunoscute în noaptea din 28 februarie spre 1 martie 2009.  

PPCD şi-a asumat 10 angajamente în faţa alegătorilor

Partidul Popular Creştin Democrat şi-a asumat zece angajamente în faţa alegătorilor, pe care intenţionează să le onoreze în următorii patru ani, printre care salariul mediu de 420 euro, creştere economică anuală de 7%, crearea a peste 200 de mii de locuri noi de muncă etc.

Problema combatanţilor revine în atenţia AMN

Problema combatanţilor va deveni una din preocupările de bază ale Alianţei "Moldova Noastră" după venirea la guvernare - susţine Veaceslav Untilă, prim-vicepreşedinte al AMN.

Primar AMN arestat chiar în faţa instanţei de judecată

Gheorghe Ionel, primarul satului Vorniceni, din raionul Straşeni, a fost arestat de poliţie, vinerea trecută chiar în faţa Judecatoriei raionale Straşeni, care tocmai îi dăduse câştig de cauză într-un dosar.

Operatorii de telefonie mobilă au fost atenţionaţi să respecte legislaţia electorală

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a atenţionat cei patru furnizori de reţele şi servicii de telefonie mobilă de pe piaţă asupra neadmiterii cazurilor de încălcare a legislaţiei electorale.

Demersurile privind acreditarea observatorilor pot fi adresate la CEC până la 30 martie

Comisia Electorală Centrală (CEC) aminteşte că demersurile în vederea acreditării observatorilor la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 se pot depune până la 30 martie curent.

PSD a împărţit mărţişoare

Duminică, 1 martie, Partidul Social Democrat a organizat acţiuni de sărbătoare în întreaga republică, pentru ca, împreună cu toţi locuitorii ei, să întâmpine sosirea primăverii.

PPR îngrijorat de "Campania de defăimare şi denigrare" declanşată de postul public de televiziune

Partidul Popular Republican i-a act cu îngrijorare de campania de defăimare şi denigrare a partidului, a liderului său şi a formaţiunii pe care PPR a decis să o susţină în aceste alegeri (Uniunea Centristă din Moldova), declanşată de către mass-media controlată de actuala guvernare şi, în special, de postul de televiziune pretins public „Moldova-1".  

***

 

Detalii le găsiţi pe pagina web dedicată alegerilor parlamentare din 5 aprilie www.alegeri.md

cuvinte-cheie: Curierul_electoral | alegeri | parlamentare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus