Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.02.2009

OSCE susţine propunerile Chişinăului privind soluţionarea conflictului transnistrean

La 25 februarie 2009 ministrul adjunct al Afacerilor Externe şi Integrării Europene Valeriu Ostalep a avut o întrevedere cu Trimisul special al Preşedintelui în Exerciţiu al OSCE, Charalampos Christopoulos, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova.
 
Cei doi oficiali au abordat stadiul actual în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean. A fost menţionată necesitatea unor eforturi susţinute în vederea reluării negocierilor în formatul 5+2. Trimisul special al preşedinţiei elene a OSCE a confirmat sprijinul Organizaţiei pentru pachetul de propuneri înaintat de autorităţile moldoveneşti vizând soluţionarea conflictului transnistrean. Oficialul grec au reiterat importanţa promovării în continuare a măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, fiind subliniat că soluţia finală a conflictului poate fi atinsă în formatul 5+2, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.
 
De asemenea, a fost discutat programul de lucru al OSCE în anul curent, inclusiv pregătirea vizitei în Republica Moldova a Preşedintelui în Exerciţiu al Organizaţiei, Ministrul Afacerilor Externe al Greciei, dna Dora Bakoyanis.

cuvinte-cheie: OSCE | Transnistria

Comentarii (0)

 

Related news

Sus