Trimite e-mail | Printeaza
Externe
25.02.2009

Marea Britanie a anunţat noi restricţii pentru profesioniştii străini care vor să se angajeze în Regatul Unit

Jacqui Smith, Ministrul Britanic al Afacerilor Interne a anunţat noi restricţii pentru profesioniştii străini care vor să se angajeze în Marea Britanie. Acestea se întroduc pentru a oferi posibilitatea angajării profesioniştilor locali la joburile din Regatul Unit. 

Guvernul Britanic a suspendat deja Categoria a 3-a din sistemul de punctaj pentru a se asigura că nici un profesionist din afara Ariei Economice Europene nu poate să se angajaze în Regatul Unit la un job care necesită calificări minime.

Ministrul Britanic de Interne a anunţat trei schimbări esenţiale de care vor beneficia muncitorii britanici şi vor permite selectarea migranţilor care vin în Regatul Unit din afara Ariei Economice Europene.

Incepând cu 1 aprilie, Guvernul Regatului Unit va întroduce următoarele modificări:

  • Modificări la Testul Pieţii de Muncă pentru Rezidenţi Categoria a Doua a Muncitorilor Calificaţi, în aşa mod ca angajatorii să fie obligaţi să anunţe poziţiile disponibile rezidenţilor şi doar apoi vor putea angaja un muncitor din afara Ariei Economice Europene;
  • Lista profesiilor solicitate va fi utilizată pentru a recalifica muncitorii rezidenţi, ceea ce ar micşora cererea în categoriile solicitate, care la rândul său ar face ca pe viitor Regatul Unit sa fie mai puţin dependent de migraţie;
  • Întroducerea noilor criterii de examinare a Muncitorilor Calificaţi din Categoria Întâia, acum fiind necesare Diploma de Masterat şi un salariu minim de 20,000 lire sterline.

Mai multe detalii pot fi gasite aici 

cuvinte-cheie: Marea Britanie | munca | job

Comentarii (0)

 

Related news

Sus