Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.02.2009

În anul 2008 în Moldova a crescut numărul abuzurilor din partea statului asupra mass media

În anul 2008 în Moldova a crescut numărul abuzurilor asupra jurnaliştilor şi al presiunilor asupra mass-media, care au fost tolerate de instituţiile statului, îndeosebi de către organele de forţă, constată raportul asupra situaţiei presei în Republica Moldova în anul 2008 din perspectiva respectării libertăţii de exprimare şi a dreptului la informaţie, realizat de Centrul Independent de Jurnalism, cu suportul financiar al Open Society Institute şi Swedish Helsinki Committee for Human Rights.

Raportul menţionează în special cazurile de agresiune fizică a jurnaliştilor, fororeporterilor şi cameramanilor de către poliţişti. Potrivit raportului, în majoritatea cazurilor nu au fost investigate circumstanţele presiunilor, abuzurilor şi intimidărilor comise şi nu au fost pedepsite persoanele vinovate.

Autoarea raportului Doina Costin menţionează că, în anul electoral 2009, situaţia sub aspectul libertăţii presei se va agrava, autorităţile de stat vor comite devieri de la prevederile legislaţiei în domeniul dreptului la informaţie şi al libertăţii de exprimare, iar unele mass-media nu vor respecta codul eticii profesionale.

cuvinte-cheie: CIJ | abuz | presa | mass media

Comentarii (0)

 

Related news

Sus