Trimite e-mail | Printeaza
Externe
23.02.2009

Germania intentioneaza sa amane liberalizarea pietei muncii pentru romani si bulgari

Germania intentioneaza sa amane liberalizarea pietei muncii pentru cetatenii romani si bulgari. Cresterea ratei somajului, ca urmare a crizei economice, ar putea determina Berlinul sa ia o astfel de masura, a anuntat ministrul german al Muncii.

Olaf Scholz, ministrul german al Muncii, spune ca nu este un moment potrivit pentru a deschide piata muncii pentru toti lucratorii din noile state membre ale UE.

"Nu dorim sa ne izolam, insa problemele economice globale pericliteaza in mod serios locurile de munca", a declarat oficialul german pentru cotidianul "Bildt", potrivit Rador.

Olaf Scholz a subliniat ca liberalizarea pietei muncii pentru est-europeni, planificata pentru anii 2011-2013, trebuie sa aiba loc in mod treptat si a reamintit ca specialistii cu inalta calificare din anumite domenii au deja acces nelimitat pe piata muncii din Germania.

Berlinul a introdus o perioada de tranzitie de pana la sapte ani pana la liberalizarea completa a pietei muncii, conditionand aceasta de rata somajului la momentul respectiv. Conform celor mai recente estimari, numarul somerilor ar putea creste in Germania ca urmare a crizei economice cu 6 pana la 800 de mii in cursul anului 2009, atingand nivelul de 4,2 milioane, adica 10%.

Sursa: HotNews

 

cuvinte-cheie: Germania | romani

Comentarii (0)

 

Related news

Sus