Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.02.2009

La posturile vamale Leuşeni şi Sculeni va fi instalat sistemul de supraveghere video în timp real

ÎS „Vamtehinform", în comun cu ÎS „Centrul de Telecomunicaţii Speciale" şi  SA „Moldtelecom" realizează soluţia tehnică a proiectului pilot de testare a sistemul de supraveghere la posturile vamale - pilot: Leuşeni-Albiţa (rutier) şi Sculeni-Sculeni (rutier).

Sistemul va permite monitorizarea şi prevenirea traficului ilicit de bunuri, autoturisme şi pasageri în cadrul posturilor vamale. Printre beneficiile sistemului se numără: asigurarea transparenţei activităţii birourilor vamale, excluderea cazurilor de corupţie, verificarea şi documentarea în regim online a comportamentului persoanelor supuse controlului şi a colaboratorilor vamali. De asemenea acest sistem va permite de a monitoriza zonele de trecere şi operaţiunile de intrare, ieşire şi staţionare, durata procedurilor vamale şi de a interveni pentru optimizarea lor.

O noutate absolută în acest proiect este subsistemul de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare a unităţilor de transport. Principalele sarcini de identificare a numerelor de înmatriculare în perimetrul interior al punctului vamal pentru cele două sensuri de deplasare în orice condiţii meteorologice, identificarea după ele a ţării înmatriculării unităţii de transport şi posibilitatea introducerii în baza de date a anumitor parametri ale vehiculelor (model, greutate, marfă) sînt şi ele subordonate scopului principal - de sporire a eficacităţii activităţii de monitorizare  şi supraveghere a traficului, de control al acestuia, de identificare a unităţii de transport care se află sub un anumit consemn şi în oarecare altă situaţie în care recunoaşterea identităţii vehiculului este dorită. Informaţia acumulată de subsistemul de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare a unităţilor de transport va fi utilizată la desfăşurarea procedurilor vămuirii prin acţiune, la prelucrarea informaţiei declaraţiilor de import, inclusiv şi de import temporar. În ultimă instanţă, informaţia reală este de mare importanţă pentru funcţionarea ritmică a Ghişeului unic, anume pentru verificările specifice din bazele de date ale Serviciului Vamal şi  Serviciului de Grăniceri.

cuvinte-cheie: vama | supraveghere | video

Comentarii (0)

 

Related news

Sus