Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.02.2009

Antreprenorii moldoveni pot participa la licitaţiile internaţionale

Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei îndeamnă întreprinzătorii să nu rateze licitaţiile internaţionale. Începând cu anul curent, în cadrul proiectului AMADE, agenţii economici pot participa la tendere şi proiecte finanţate de către principalele instituţiile internaţionale.

Menţionăm faptul, că în cadrul proiectului AMADE (Acces la Pieţele Publice de Dezvoltare), finanţat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi demarat la sfârşitul lui 2007, specialiştii Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei au fost instruiţi în domeniu, iar recent, CCI  a Moldovei a obţinut accesul la o bază de date ce reuneşte majoritatea proiectelor şi licitaţiilor internaţionale finanţate de către Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Fondul Monetar Internaţional, Organizaţia Naţiunilor Unite, Uniunea Europeană, fonduri bilaterale.

Obiectivul proiectului AMADE este acordarea asistenţei pentru întreprinderile mici şi mijlocii din Moldova, pentru ca acestea să beneficieze pe deplin de noi pieţe în dezvoltare, contracte durabile de furnizare produse/servicii/lucrări.

Agenţii economici ce doresc să depună cereri de participare la licitaţiile de achiziţie, dar au nevoie de sprijin profesionist, pot apela la experţii CCI a Moldovei, care sunt specializaţi în scrierea şi evaluarea aplicaţiilor internaţionale. Întreprinzătorii vor fi asistaţi la fiecare etapă a procedurii de aplicare şi vor beneficia de sprijinul lingvistic şi procedural, necesar pentru a asigura succesul propunerii respective.

Persoanele interesate pot afla informaţii suplimentare referitor la proiect, precum şi la modalitatea de participare la licitaţiile internaţionale, apelând la Direcţia relaţii externe şi colaborare internaţională a CCI a Moldvei, mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare 151, tel: 22 49 83, 23 53 32, email: marketing@chamber.md,

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus