Trimite e-mail | Printeaza
IT
17.02.2009

Eventis Mobile ar putea fi cumpărată de Tele2 sau T-Mobile

Concernul Eventis Telecom, co-proprietarul căruia este Gleb Ognyannikov, intenţionează să vândă pachetul de control al companiei Eventis Mobile, operatorul de telefonie mobilă din Moldova în standardul GSM 900/1800.

Potrivit publicaţiei ruse “Vedomosti”, care citează surse din apropierea acţionarilor operatorului şi a companiilor interesate, acţiunile ar putea fi preluate de compania suedeză Tele2 sau cea germană T-Mobile.
Aceeaşi  sursă menţionează că proprietarii Eventis Mobile doresc să-şi vândă afacerea la un preţ de până la 80 mil. USD. Totodată, expertul Konstantin Belov de la “Uralsib”» afirmă  că această sumă este exagerată.

În opinia lui, raportând la costul operatorilor ruşi pentru un client (150 USD) Eventis Mobile ar costa doar 3 milioane USD.

Eventis a obţinut licenţa de prestare a serviciilor în format GSM 900/1800  în anul 2006 şi a investit până în prezent 35 mil. USD.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, în trimestrul III al anului 2008, Eventis avea 15 mii de utilizatori şi o sifră de afaceri de 3,5 milioane lei. În funcţie de cifra de afaceri operatorul deţinea 0,47% din piaţă, iar după numărul de utilizatori – 0,7%.

cuvinte-cheie: Eventis | T-Mobile | Tele2

Comentarii (0)

 

Sus