Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.02.2009

CEC a înregistrat încă un concurent electoral la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009

În şedinţa de marţi, 17 februarie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat Partidul Conservator în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009.

Totodată, Comisia a constituit Oficiul de Protocol al Observatorilor. Acesta va fi responsabil de organizarea întîlnirii şi cazării observatorilor; organizarea înregistrării actelor de acreditare la Comisia Electorală Centrală şi eliberării legitimaţiilor de observator; coordonarea acţiunilor privind asigurarea activităţii observatorilor; coordonarea deplasărilor lor în teritoriu, la solicitarea acestora; acumularea informaţiei cu privire la alegeri de la observatorii internaţionali şi generalizarea ei; organizarea briefing-urilor pentru observatorii internaţionali.

De asemenea, CEC a examinat trei contestaţii din partea concurenţilor electorali. Două dintre acestea au fost respinse ca nefondate, iar una a fost amînată pentru şedinţa următoare.

La fel, CEC a înregistrat persoane de încredere din partea a doi concurenţi electorali şi a confirmat persoanele responsabile de finanţe din partea altor trei concurenţi. Marţi, au mai fost acreditaţi un şir de reprezentanţi mass-media pe lîngă Comisia Electorală Centrală, relatează Comisia Electorală Centrală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus