Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.02.2009

Smirnov: Chişinăul a promis desfăşurarea negocierilor în martie

„Suntem gata de negocieri pe teritoriul Transnistriei”, a declarat joi, 12 februarie, liderul transnistrean Igor Smirnov în cadrul unei conferinţe la Moscova, transmite Interfax.


Smirnov a anunţat că autorităţile moldovene i-ar fi promis să desfăşoare negocierile în martie. Argumentându-şi poziţia privind locul desfăşurării negocierilor Igor Smirnov a spus: „Negocierile trebuie desfăşurate acolo unde au fost ucişi oameni. Noi nu am pornit împotriva Basarabiei, nu am călcat, nu am ucis, ci ne-am apărat”.
   
La rândul său, în cadrul întrevederii avute joi cu liderul transnistrean ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că părţile trebuie să renunţe la presiuni în vederea stabilirii încrederii. Lavrov a spus că toate eforturile de mediere, întreprinse de Rusia ca ţară garant al rezultatelor negocierilor privind reglementarea transnistreană se bazează pe normele dreptului internaţional şi principiilor elaborate de OSCE de reglementare a conflictelor regionale. De asemenea, în cadrul întrevederii părţile au examinat posibilitatea prelungirii acordării de către Rusia a asistenţei umanitare Trasnistriei.

cuvinte-cheie: negocieri | Transnistria

Comentarii (0)

 

Related news

Sus