Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.02.2009

În cadrul scrutinului din 5 aprilie în buletinele de identitate vor fi aplicate ştampile

În cadrul scrutinului din 5 aprilie în buletinele de identitate vor fi aplicate ştampile

În şedinţa de joi, 12 februarie, în vederea securizării procesului de votare, Comisia Electorală Centrală a hotărît ca birourile electorale ale secţiilor de votare să marcheze cu ştampila specială actele de identitate ale alegătorilor care vor participa la votare. Ştampila reprezintă o placă dreptunghiulară cu lungimea de 25 mm şi lăţimea de 10 mm, avînd imprimată inscripţia „ALEGERI 05.04.09". Această decizie a fost luată în urma recomandărilor experţilor internaţionali (IFES, PNUD) aflaţi în R. Moldova pentru monitorizarea campaniei electorale, ale Coaliţiei Civice pentru alegeri libere şi corecte „Coaliţia 2009" şi după consultări prealabile cu liderii partidelor politice înregistrate deja în calitate de concurenţi electorali.

Comisia Electorală Centrală () a constituit 36 de consilii electorale de circumscripţie şi a înregistrat Partidul Dezvoltării Spirituale „MOLDOVA UNITĂ" în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009.


Totodată, a fost stabilit numărul de membri ai organelor electorale care pot fi degrevaţi din atribuţiile de la locul de muncă permanent şi au fost aprobate statele de personal ale aparatelor consiliilor electorale de circumscripţie la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009.

Joi, au mai fost acreditaţi un şir de reprezentanţi mass-media pe lîngă Comisia Electorală Centrală şi a fost completat Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova cu un nou alineat: Instituţiile private ale audiovizualului, care decid să organizeze dezbateri electorale, se echivalează în drepturi şi obligaţii cu instituţiile publice ale audiovizualului, relatează Serviciul de presă al CEC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus