Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-02-11/moldova-este-reprezentata-la-adunarea-regionala-europeana-a-oim-de-catre-o-delegatzie-tripartita-8572.html
Data: Feb 11, 2009 (09:00)

Moldova este reprezentată la adunarea regională europeană a OIM de către o delegaţie tripartită

Delegaţia tripartită a Republicii Moldova participă, în perioada 10-13 februarie curent, la cea-a de-a 8-a Adunare Regională Europeană a Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO), care se desfăşoară la Lisabona (Portugalia), informează Ministerul Economiei şi Comerţului din Moldova.

Din componenţaa delegaţiei fac parte viceministrul Economiei şi Comerţului Sergiu Sainciuc, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului Leonid Cerescu şi preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova Leonid Manea.

În cadrul şedinţei curente subiectul de bază va constitui evaluarea tendinţelor muncii decente, politicilor de ocupare şi condiţiilor de muncă din regiune în perioada 2004 – 2008. De asemenea vor fi identificate soluţiile de optimizare a acţiunilor comune de reducere a rigiditatii pe pietele  muncii si sporirea productivităţii muncii pentru o creştere economică durabilă.

O întrevedere informală ulterioară a miniştrilor muncii va facilita dezbaterea măsurilor necesare pentru a confrunta impactul social si ocupaţional al crizei mondiale şi a spori dezvltarea economică  a ţărilor membre ILO.

Adunarea Regională Europeană, care se întruneşte la intervale de patru ani, convoacă actori politici, economici şi sociali din ţările din regiune care pun în discuţie subiecte de relevanţă aparte pentru ţările membre ILO.