Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.02.2009

Întrevedere Valeriu Ostalep - Joăo Soares

Potrivit MAEIE,  la10 februarie 2009, Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu delegaţia Adunării Parlamentare a OSCE condusă de Preşedintele acesteia, parlamentarul portughez Joăo Soares.

În cadrul întrevederii a fost abordat un spectru larg de subiecte referitor la cooperarea Republicii Moldova în cadrul OSCE, problemele actuale ale securităţii europene, precum şi procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre stadiul actual în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, contribuţia OSCE şi a Uniunii Europene la acest proces vizând identificarea unei soluţii politice în cadrul formatului 5+2 cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Viceministrul a accentuat obiectivul strategic de integrare europeană a ţării noastre, menţionînd importanţa negocierii şi semnării cu UE, în viitorul apropiat, a unui cadru juridic mai avansat al relaţiilor moldo-comunitare, care ar prevedea clar perspectivele europene ale Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au menţionat că apropiatele alegeri parlamentare din ţara noastră vor constitui un test important al ataşamentului Republicii Moldova la valorile democratice europene. În acest context, dl V. Ostalep a exprimat determinarea fermă a autorităţilor moldoveneşti de a desfăşura procesul electoral în deplină conformitate cu standardele electorale internaţionale şi cele ale OSCE şi a informat despre procesul de organizare a acestora.

cuvinte-cheie: OSCE

Comentarii (0)

 

Related news

Sus