Trimite e-mail | Printeaza
Social
10.02.2009

Cabinetul de miniştri a aprobat Planul de acţiuni pentru ocuparea forţei de muncă pentru anul 2009

Scopul proiectului este promovarea politicilor active, ameliorarea situaţiei pe piaţa forţei de muncă, reducerea şomajului, îmbunătăţirea calităţii şi creşterii productivităţii muncii cît şi consolidarea coeziunii şi incluziunii sociale, îndeosebi prin combaterea oricăror forme de discriminare pe piaţa muncii, relatează Serviciul de presă al Executivului.

Planul respectiv include  unele măsuri de dezvoltare a economiei naţionale prin susţinerea antreprenoriatului,  inovaţiei, a unui mediu de afaceri favorabil pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Tot astăzi,  Guvernul a aprobat modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaţilor din instituţiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală.

Proiectul prevede majorarea salariului pentru I categorie de calificare de la 615 lei la 750 lei începînd cu 01 martie 2009. Salariul pentru această categorie va fi majorat cu 22% faţă de salariu stabilit în anul 2008.

Conform calculelor estimative pentru această majorare vor fi necesare circa 342327 mii lei anual. Alocaţiile financiare preconizate salarizării, vor fi alocate instituţiilor strict proporţional majorării fondurilor.

În aceeaşi şedinţă  a fost aprobată decizia de a pregăti realizarea etapei a doua a indexării depunerilor băneşti ale cetăţenilor Băncii de Economii. Etapa a doua a va fi realizată în paralel cu I etapă şi prevede indexarea depunerilor în raport de 2,5 ruble la un leu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus