Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-02-09/serghei-lebedev-presedintele-comitetului-executiv-csi-a-avut-o-intrevedere-cu-primministrul-zinaida-8546.html
Data: Feb 9, 2009 (20:06)

Serghei Lebedev, presedintele Comitetului Executiv CSI, a avut o intrevedere cu prim-ministrul Zinaida Greceanii

Aspecte ale exercitării de către Moldova a preşedinţiei  în cadrul CSI pe parcursul anului 2009 au fost discutate astăzi,  în cadrul întrevederii Prim-ministrului Zinaida Greceanîi cu Serghei Lebedev, Preşedintele Comitetului Executiv  al CSI, relatează serviciul de presă al Executivului.

Serghei Lebedev şi-a exprimat convingerea că Moldova îşi va exercita cu brio preşedinţia, ţinînd cont de experienţa bogată în acest sens. Lebedev a remarcat că anul acesta va fi unul dificil, fiind marcat de criza  economică globală. 

Preşedintele Comitetului Executiv  al CSI spus că a fost deja  definitivat programul de activităţi pentru anul curent, care a fost ulterior discutat şi aprobat, iar în prezent s-a purces la realizarea lui.

Lebedev a menţionat că anul curent a fost declarat An al tineretului în cadrul CSI, astfel încît au fost programate mai multe activităţi cu acest prilej. Totodată, în context economic,  au fost preconizate mai multe activităţi pentru desfăşurarea Anului colaborării în plan energetic în cadrul Comunităţii.

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a declarat că Moldova  va face tot posibilul ca acţiunile preconizate pentru acest an să fie desfăşurate cu succes.

„Este foarte important ca aceste activităţi să acorde un impuls nou colaborării în cadrul CSI, mai ales că vom avea un an marcat de criza economică globală, cînd va fi nevoie cu atît mai mult de susţinerea reciprocă", a menţionat Zinaida Greceanîi.

Părţile au discutat unele aspecte ce ţin de organizarea summit-urilor şefilor de stat şi de Guverne ale CSI, precum şi alte aspecte organizatorice.  Discuţiile au fost purtate în contextul deţinerii de către Moldova a preşedinţiei în cadrul CSI, în anul 2009.