Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.02.2009

Igor Dodon promovează vinurile moldoveneşti la Moscova

Igor Dodon promovează vinurile moldoveneşti la Moscova

Delegaţia Republicii Moldova, condusa de Prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului participa pe 9-10 februarie la Evenimentul promoţional „Zilele vinului moldovenesc" la Moscova. Membrii delegaţiei sunt reprezentantţii Camerei de Comerţ şi Industrie, Agenţiei Agro-Industriale Moldova-Vin, precum şi peste 20 de întreprinderi vinicole, precum ar fi: „Lion Gri", „Romaneşti", „Vinăria Purcari", „Barza Albă", „Combinatul de vinuri Cricova" etc.

„Scopul participării companiilor vinicole din Republica Moldova la un astfel de eveniment este extinderea pieţelor de desfacere şi promovarea produselor vinicole moldoveneşti, sporirea imaginii vinurilor moldoveneşti precum şi obţinerea recunoaşterii mărcilor comerciale naţionale pe paleta vinficaţiei mondiale", a declarat Igor Dodon la deschiderea oficială a  Zilelor vinului moldovenesc la Moscova.

Zilele vinului moldovenesc sunt organizate în premieră în cadrul Ediţiei a 16-a a expoziţiei internaţionale „Prodexpo", recunoscută drept una din cele mai mari expoziţii din Europa de Est de produe alimentare şi băuturi, organizată cu scopul promovării băuturilor şi produselor alimentare de calitate pe piaţa rusă.

Expoziţia „Prodexpo" se evedenţiază printr-un vast număr de forumuri în cadrul cărora sunt discutate aspectele actuale ale comerţului şi fabricării produselor alimentare şi băuturilor. La expoziţie au loc dialogurile constructive între producători, furnizori, reţelele de comerţ cu ridicata, magazine şi consumatori. Este bine organizat lucrul Centrului de achiziţii, unde au loc negocieri directe cu  reprezentanţii a circa 50 de reţele de distribuţie din Rusia, Ucraina, Belarus şi Kazahstan.  

Anual la expoziţie participă peste 2600 mii companii din circa 70 de ţări ale lumii. În anul 2008, expoziţia a fost vizitată de peste 110 mii vizitatori, în mare parte fiind oameni de afaceri din toate regiunile Rusiei.

Începând cu noiembrie 2007, de când a fost anulată interdicţia la livrările de vin moldovenesc în Rusia, 44 de întreprinderi vinicole din Republica Moldova au obţinut autorizaţie pentru expertiză sanitaro-epidemiologică a producţiei fabricate. Conform informaţiei întreprinderii de stat Moldova-Vin, în anul trecut pe teritoriul Federaţiei Ruse au fost exportate 26,7 mil. litri de vin şi 3,9 mil. litri de divin.

cuvinte-cheie: vinuri | expozitie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus