Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.02.2009

Conturile blocate pun in dificultate organizarea alegerilor parlamentare pe teritoriul municipiului Chişinău

Procesul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie în municipiul Chişinău poate întâlni unele dificultăţi, asta deoarece conturile mai multor instituţii, inclusiv a preturilor de sector şi a Direcţiei generale finanţe, rămân în continuare blocate. După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la primărie viceprimarul Mihai Furtună, în condiţiile în care conturile sunt blocate, sursele financiare destinate pentru pregătirea şi organizarea alegerilor în municipiul Chişinău nu pot fi valorificate.

La rândul său, pretorul sectorului Botanica Vladimir Guriţenco a menţionat că deşi Pretura a prezentat devizul de cheltuieli privind banii necesari pentru organizarea alegerilor acum 3 luni, sursele financiare nu pot fi valorificate. Potrivit responsabilului, dacă situaţia nu se va schimba, este posibil ca să nu se reuşească pregătirea şi amenajarea secţiilor de votare, iar lipsa surselor financiare pune în dificultate buna organizare a procesului electoral.

În context, primarul general Dorin Chirtoacă a afirmat că autorităţile publice locale vor informa chiar astăzi Comisia Electorală Centrală despre situaţia respectivă. În acelaşi timp, edilul Chişinăului le-a sugerat responsabililor pentru organizarea alegerilor să negocieze cu agenţii economici posibilitatea de a achita mai târziu pentru serviciile ce ţin de pregătirea secţiilor de votare.

Săptămâna trecută primarul general Dorin Chirtoacă a aprobat planul calendaristic pentru realizarea acţiunilor preelectorale ale autorităţilor publice ale municipiului Chişinău în vederea organizării şi desfăşurării alegerii Parlamentului pe data de 5 aprilie 2009. De asemenea, a fost constituit un grup de lucru pentru coordonarea acţiunilor preelectorale ale autorităţilor administraţiei publice ale municipiului Chişinău. 

De menţionat că din cauza conturilor blocate, municipalitatea nu poate acorda ajutoare  financiare unor categorii de populaţie, dar nici nu poate achita serviciile comunale pentru întreţinerea sediilor subdiviziunilor.

 

cuvinte-cheie: organizare | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus