Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.02.2009

Filmul artistic „Arrivederci" va fi proiectat la Chişinău pe 12-15 februarie curent

Filmul artistic „Arrivederci" al regizorului moldovean Valeriu Jereghi va fi derulat pe 12-15 februarie curent la cinematograful „Odeon" din Chişinău. Filmul este realizat în limba română, cu subtitrare în limba rusă.

Chişinăul este primul oraş pe ruta turneului prin Moldova al filmului „Arrivederci" şi al echipei de creaţie. În lunile februarie-martie pelicula va fi proiectată şi la Edineţ, Soroca, Bălţi, Ungheni, Călărăşi, Leova, Cahul, Bender şi Tiraspol. Acest turneu vine să continue itinerarul european al filmului, început la 26 ianuarie la Bruxelles, unde a fost vizionat de către europarlamentari, într-o şedinţă a Parlamentului European şi continuat la Paris, Madrid, Lisabona şi mai multe oraşe din Italia.

Filmul „Arrivederci" pune în lumină drama prin care trec copiii, ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate - o altă latură, decât cea economică, a fenomenului de migraţie cu care se confruntă Republica Moldova. "Arrivederci" a fost filmat în satul Trebujeni, rolurile fiind interpretate de săteni. În rolurile principale - copiii Ion şi Mihaela Babenco.

Biletele se găsesc în casele cinematografului „Odeon" la preţul de 20 lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus