Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.02.2009

Preşedintele AP OSCE va efectua o vizită în Moldova în timpul apropiat

Pe 3 februarie 2009 Valeriu OSTALEP, Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Philip REMLER, Şeful Misiunii OSCE în Moldova, informează MAEIE.

Cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii pe marginea ultimelor evoluţii în procesul de soluţionare a problemei transnistrene şi perspectivele reluării negocierilor în formatul 5+2, cu participarea mediatorilor din partea OSCE, Ucrainei şi Rusiei, precum şi a observatorilor din partea UE şi SUA. Părţile au reiterat importanţa promovării în continuare a măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, fiind menţionat că soluţia finală a conflictului poate fi atinsă în formatul 5+2, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. 

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ale activităţii Misiunii OSCE în Moldova, în particular apropiata vizită în Republica Moldova a delegaţiei Adunării Parlamentare a OSCE în frunte cu Preşedintele Joăo SOARES.

cuvinte-cheie: OSCE

Comentarii (0)

 

Related news

Sus