Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-01-31/grecia-a-donat-300-mi-euro-spitalului-pentru-copii-nr-1-din-municipiul-chishinau-8434.html
Data: Jan 31, 2009 (20:00)

Grecia a donat 300 mi euro Spitalului pentru copii nr.1 din municipiul Chişinău


Donaţia a fost făcută vineri, 30 ianuarie la Chişinău, Potrivit serviciului de presă al MAEIE,  Viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Elene, Ioannis Valinakis, i-a înmânat ministrului Sănătăţii al Republicii Moldova, Larisa Catrinici, un cec în valoare de 300 mii euro, pe care Guvernul elen l-a oferit Spitalului pentru copii nr.1 din municipiul Chişinău.
Oficialul elen s-a aflat la Chişinău cu ocazia participării la reuniunea ministerială informală SEECP.

Precum a fost menţionat sâmbătă, în cadrul vizitei ministrului Sănătăţii, Larisa Catrinici la la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din Chişinău din banii donaţi urmează a fi utilate secţia reanimare, secţia terapie intensivă, laboratorul, cabinetul radiologic şi imaginistica medicală.
 
 Directorul Spitalului Sergiu Simco a specificat că instituţia medicală, unde sunt spitalizaţi zilnic până la 20 copii, simte lipsa unui aparataj radiologic modern, care ar asigura o calitate mult mai buna în diagnosticare şi tratament.