Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.01.2009

Banca Mondială va aloca suplimentar de 10 mil.USD pentru Proiectul Energetic II din Moldova

Consiliul de Directori al Băncii Mondiale a aprobat vineri, 30 ianuarie 2009, un credit suplimentar pentru Republica Moldova în sumă de 10 milioane dolari SUA, pentru Proiectul Energetic II. Finanţarea suplimentară va complementa împrumutul iniţial de 35 milioane dolari SUA şi va fi folosită pentru extinderea şi ameliorarea alimentării cu energie termică şi sporirea eficienţei serviciilor termice din ţară.

Suma de 10 milioane dolari SUA aprobată astăzi va fi folosită la suplinirea finanţării existente în cadrul componentei termice.

Proiectul Energetic II a fost lansat în martie 2004. Obiectivele proiectului sunt: îmbunătăţirea securităţii şi fiabilităţii sistemului de transmisie a energiei electrice, şi facilitarea fără obstacole a operaţiunilor comerciale în sistemul electroenergetic (componenta electrică); şi îmbunătăţirea disponibilităţii, calităţii şi eficienţei  serviciilor de încălzire în clădiri selectate (componenta termică).

Până în prezent, mai mult de 35 de şcoli şi grădiniţe, şi un număr de 37 de blocuri locative au putut să-şi renoveze sistemele de încălzire sau să instaleze sisteme noi. Mai mult de 8000 de elevi, peste 1 milion de personal medical, pacienţi şi vizitatori, cât şi peste 2000 de familii au acces la servicii mai bune de aprovizionare cu căldură şi apă caldă. Mai mult ca atât, reducerea emisiilor gazelor de seră, obţinută în cadrul proiectului, oferă în prezent beneficii din finanţarea carbonului.

cuvinte-cheie: Banca Mondiala | credit | proiect energetic II

Comentarii (0)

 

Related news

Sus