Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-01-29/documentarul-despre-barbatul-din-moldova-ramas-acasa-singur-cu-trei-copii-va-fi-proiectat-la-musem-o-8407.html
Data: Jan 29, 2009 (19:35)

Documentarul despre bărbatul din Moldova, rămas acasă singur cu trei copii, va fi proiectat la Musem of Modern Art din New York

Documentarul "Podul de flori" de Thomas Ciulei va fi proiectat, în zilele de 13 şi 14 februarie, la prestigiosul muzeu MoMA (Musem of Modern Art) din New York. La invitaţia Institutul Cultural Român (ICR) din New York, regizorul Thomas Ciulei va fi prezent la cele două proiecţii şi va prezenta documentarul publicului american, transmite TVR 1.

"Podul de flori" face parte dintr-o selecţie de 35 de documentare din toată lumea, realizată pentru ediţia din 2009 a festivalului Documentary Fortnight de la MoMA.

"Podul de flori" prezintă viaţa unui bărbat dintr-un sat din Republica Moldova, care trebuie să aibă grijă de cei trei copii ai săi, după ce soţia sa a plecat la muncă în străinătate. Filmul este ilustrarea unui fenomen social de amploare, migraţia economică masivă, care afectează profund structura familiei.

"Podul de Flori" a fost distins până acum cu numeroase premii, între care Premiul ARTE pentru lungmetraj documentar, în cadrul festivalului de film Duisburger Filmwoche, Premiul Go-East, în amintirea lui Reinhard Kämpf, la Festivalul de Film "goEast" de la Wiesbaden (Germania), premiul secţiunii Between the Seas a Festivalului Internaţional de Film de la Jihlava (Cehia), Prix des Bibliotheques/ Premiul bibliotecilor (oferit de Direcţia Carte şi Lectură din cadrul Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa).