Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.01.2009

Trei demnitari si-au scos averea la vedere

La cateva zile de la lansarea campaniei „Avere la vedere”, initiata de Asociatia Presei Independente (API) si Alianta Anticoruptie, primii trei demnitari au acceptat sa-si publice in intregime Declaratia cu privire la venituri si proprietate pentru anul 2008.

Primul care a expediat copia scanata a declaratiei de avere pentru anul trecut pe adresa electronica obiectiv@api.md a fost presedintele Parlamentului R. Moldova Marian Lupu. Potrivit declaratiei, in 2008 spicherul impreuna cu membrii familiei sale a obtinut la locul de munca un venit de 234817 lei. Marian Lupu a mai declarat ca actualmente detine un apartament la bloc (din 2002) in Chisinau cu suprafata totala de 136 m. p., suprafata locativa fiind de 82 m.p. (valoarea de piata a apartamentului – 1,224 mii lei) si un garaj (in subsolul blocului) cu suprafata de 18,2 m.p. (valoarea de piata – 70 mii lei).

Al doilea demnitar care a acceptat sa-si scoata averea la vedere este primarul general de Chisinau Dorin Chirtoaca. Edilul capitalei a declarat ca in anul trecut a obtinut la locul de munca un venit de 97362,61 lei. Dorin Chirtoaca este proprietar a 1/3 dintr-o casa la Colonita, mun. Chisinau, de 70 m. p., estimata la 167.000 lei, si a unui automobil „Opel Astra”.

A treia declaratie de avere a fost expediata de primarul de Floresti, Iurie Tap, care a declarat ca la locul de munca de baza impreuna cu membrii familiei sale a castigat 79576,32. Potrivit declaratiei, primarul detine doua apartamente - un imobil de 93 m. p. la Floresti, estimat la 133425 lei, si altul de 44 m. p. in capitala, in valoare de 221981 lei.

Declaratiile cu privire la venituri si proprietate ale celor trei demnitari le puteti gasi in intregime pe site-ul Asociatiei Presei Independente (API).

API precizeaza ca cei trei demnitari au participat la campania „Avere la vedere” si anul trecut.

cuvinte-cheie: avere la vedere | API | demnitari

Comentarii (0)

 

Related news

Sus