Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-01-27/voronin-se-va-int-lni-cu-medvedev-in-timpul-apropiat-8371.html
Data: Jan 27, 2009 (23:51)

Voronin se va întâlni cu Medvedev în timpul apropiat

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin a anunţat marţi, că până la expirarea în primăvară a mandatului său va avea o întâlnire cu preşedintele rus Dmitri Medvedev şi cu liderul de la Tiraspol Igor Smirnov.

Voronin a subliniat că întâlnirea cu Medvedev şi Smirnov nu se va înscrie pe linia "negocierilor" pentru reglementarea transnistreană, ci va fi doar o rundă de "consultări”. "Tratativele pot avea loc doar în formatul 5+2", a declarat Voronin, adăugând că nu va semna niciun fel de document la întrevederea cu preşedintele rus şi liderul transnistrean.

Preşedintele moldovean a mai spus că, cel mai probabil, unul dintre scopurile vizitei la Chişinău a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, preconizată pentru 23 februarie, va fi şi pregătirea acestei întâlniri în format trilateral.

"Aşa consultări purtăm şi cu Misiunea OSCE în mod regulat, şi cu ambasadorul SUA, şi cu ambasadorul şi autorităţile ucrainene. Purtăm convorbiri în mod sistematic", a spus preşedintele moldovean.

Voronin a spus că nu poate confirma informaţiile lansate de unii oficiali ruşi care au spus că negocierile în problema transnistreană vor fi reluate în luna februarie.