Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.01.2009

Problema podului Rădăuţi-Lipcani va fi examinată în cadrul vizitei la Chişinău a ministrului român al ÎMM-urilor, Comerţului şi Mediului de Afaceri

Miercuri, 28 ianuarie la Chişinău va sosi într-o vizită de lucru ministrul ÎMM-urilor, Comerţului şi Mediului de Afaceri din România Constantin Niţă. Vizita ministurl român va fi efectuată la invitaţia părţii moldovene, a comunicat, marţi, 27 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă prim-vicepremierul, ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon.

Igor Dodon a menţionat că pe agenda discuţiilor cu omologul său român se află mai multe chestiuni de ordin comercial-economic şi energetic. O atenţie deosebită va fi acordată subiectului deschiderii punctului vamal de trecere Rădăuţi-Lipcani. Igor Dodon a respins acuzaţiile unor lideri ploitici, potrivit cărora Chişinăul împiedică deschiderea podului de la Rădăuţi-Lipcani. Potrivit lui Dodon, partea română este cea care poartă vina pentru situaţia creată.

El a comunicat că la moment, Moldova şi-a îndeplinit toate angajamentele ce ţin de amenajarea acestui punct vamal de partea stângă a Prutului. Astfel, a fost construită o clădire administrativă cu 2 etaje, 2 piste de control, drum de acces cu lungimea de 2,5 km, a fost inslata un generator de energie electrică şi totaă infrastructura.

Potrivit lui Igor Dodon, aceste lucrări au fost finalizate încă la mijlocul anului 2007, iar Chişinăul a pus în discuţie în repetate rânduri această problemă, ultima dată fiind  în cadrul şedinţelor comisiei interguvernamentale moldo-române din anul trecut. „Spre regret, însă din partea României lucrările de amenajare a punctului vamal nu au început nici până în ziua de azi”, a declarat Igor Dodon, menţionând că va pune neapărat în discuţie această chestiune cu ocazia vizitei ministrului român Constantin Niţă.

Referindu-se la programul vizitei ministrului român al IMM-urilor Comerţului şi Mediului de Afaceri din România, Igor Dodon a spus că acesta va vizita miercuri, expoziţia “Fabicat în Moldova”, la care participă un grup de oameni de afaceri din România.

cuvinte-cheie: Radauti-Lipcani

Comentarii (0)

 

Sus