Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.01.2009

Alegerile legislative vor avea loc pe 5 aprilie

Alegerile legislative vor avea loc pe 5 aprilie

Biroul permanent al Parlamentului, convocat astăzi în prima sa şedinţă din acest an, a decis deschiderea sesiunii de primăvară a organului legislativ suprem al ţării în ziua de luni, 2 februarie.

Membrii Biroului permanent au propus, în conformitate cu articolul 73 din Constituţie, stabilirea datei desfăşurării alegerilor noii componenţe a Parlamentului pe 5 aprilie 2009. Hotărîrea respectivă urmează a fi adoptată în cadrul primei şedinţe plenare.

Potrivit spicherului Marian Lupu, primele două şedinţe din cadrul sesiunii vor avea loc la 2 şi 3 februarie. Deputaţii urmează să adopte mai multe proiecte prioritare de ordin economic şi social. Printre acestea proiectele de legi privind măsurile de redresare a situaţiei economico-financiare a unor întreprinderi din sectorul agroalimentar, privind supravegherea de stat a sănătăţii publice, proiectul Codului subsolului,  hotărîrea privind aprobarea Strategiei Naţionale de Tineret pe anii 2009 - 20013, Acordul - cadru de împrumut între Guvernul Republicii Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

În conformitate cu prevederile articolului 61 din Constituţie şi articolului 76 din Codul electoral, mandatul Parlamentului de legislatura a XVI-a, ales la 6 martie 2005, va expira la 7 martie 2009.

cuvinte-cheie: alegeri | parlamentare | Moldova

Comentarii (0)

 

Related news

Sus