Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.01.2009

Premierul a calificat activitatea Ministerului Justiţiei în 2008 drept satisfăcătoare

În cadrul şedinţei Consiliului colegial al ministerului, premierul Zinaida Greceanîi a menţionat că „obţinerea rezultatelor bune la capitolul teorie sunt plasate însă în umbră atâta timp cât în practică aceste rezultate nu sînt destul de înalte", referindu-se la evoluţia cazurilor contra Moldovei la Curtea Europeană pentru drepturile Omului.

Potrivit  premierului, numărul  acestora este în creştere inclusiv  din cauza neexecutării deciziilor judecătoreşti, domeniu în care mai există rezerve. 

Zinaida Greceanîi a precizat că pentru a eficientiza activitatea Departamentului de executare a deciziilor judecătoreşti, Guvernul a susţinut iniţiativa Ministerului Justiţiei în privinţa avansărilor cheltuielilor de executare de către creditor. 

Printre priorităţile de bază, pentru anul 2009, Premierul a menţionat necesitatea facilitării accesului la serviciile notariale a populaţiei cu venituri mici, în special la sate.

Premierul a subliniat că toate măsurile, stabilite în documentele de politici naţionale în domeniul justiţiei, aprobate în anii precedenţi, urmează a fi implementate eficient şi în anul 2009.

cuvinte-cheie: Ministerul Justiiţei | CEDO | docare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus