Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.01.2009

La Preşedinţie au fost trasate obiectivele politice în problematica transnistreană pentru 2009

Obiectivele politice trasate pentru anul curent au drept scop accelerarea reluării negocierilor în vederea soluţionării definitive a problemei transnistrene în baza Legii privind prevederile de bază ale statutului juridic special al localităţilor din stânga Nistrului (Transnistria). Acest fapt a fost menţionat, luni, în cadrul şedinţei de lucru în cadrul căreia au fost examinate priorităţile agendei politice şi social-economiсe pentru anul 2009 în problematica transnistreană.

În cadrul şedinţei a fost subliniată importanţa atragerii unei atenţii mai mari din partea comunităţii internaţionale asupra problematicii transnistrene şi includerii subiectului respectiv în dialogul politic dintre principalii actorii internaţionali.   

Şeful statului Vladimir Voronin a cerut definitivarea tuturor aspectelor de pe agenda reglementării transnistrene pentru anul în curs şi depunerea eforturilor părţii moldoveneşti în vederea reluării cât mai grabnice a tratativelor în problema transnistreană exclusiv în formatul „5+2", menţionând în acest sens importanţa continuării consultărilor cu mediatorii şi observatorii.    

Vladimir Voronin a reconfirmat rezultatele pozitive obţinute de către Misiunea UE de asistenţă la frontiera moldo-ucraineană, pledînd şi cu această ocazie pentru continuarea activităţii EUBAM.

cuvinte-cheie: Transnistria

Comentarii (0)

 

Related news

Sus