Trimite e-mail | Printeaza
Externe
26.01.2009

FMI: Economai mondială scade, dar totuşi creşte!

Fondul Monetar International va publica miercuri, 28 ianuarie, estimarile privind evolutia economiei mondiale in 2009, care sunt mult mai pesimiste comparativ cu ultima evaluare facuta in urma cu doua luni.

Potrivit unor surse de la varful conducerii institutiei financiare internationale, situatia economica din acest an poate fi descrisa sintetic astfel: scade, dar totusi creste fiind, si de aceasta data, doar o chestiune de perspectiva.

Mai exact, ritmul de crestere al economiei mondiale se va reduce anul acesta la aproximativ un procent, comparativ cu estimarea anterioara de 2,2%. 

"Perspectivele economiei mondiale s-au deteriorat in ultimele luni, increderea consumatorilor si a mediului de afaceri a coborat la niveluri nemaivazute in decenii, iar activitatea a scazut semnificativ", a spus Bertuch-Samuels, director adjunct al diviziei monetare si pentru piete de capital a FMI.

Mai mult decat atat, directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, sustine ca in urmatorii doi, trei ani nu se va inregistra o schimbare semnificativa la nivelul economiei mondiale.

Sursa: Capital.ro

cuvinte-cheie: FMI

Comentarii (0)

 

Related news

Sus