Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.01.2009

Conturile serviciilor municipale au fost blocate

Departamentul de Executare a Ministerului Justiţiei a aplicat sechestru pe conturile mai multor direcţii municipale şi ale primăriilor unor localităţi din componenţa municipiului. Executorii judecătoreşti şi-au justificat decizia privind aplicarea sechestrului pe conturile respective ca măsură de asigurare a achitării datoriei de 148 milioane lei către SA „Termocom".

În încheierea remisă Primăriei Chişinău de Oficiul de Executare se menţionează că sechestru a fost aplicat pe conturile Centrului militar municipal, Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, direcţiile educaţie din sectoare, Direcţiei generale asistenţă socială, Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Preturilor de sector, Comisariatului general de poliţie şi comisariatelor de poliţie de sector, dar şi a unor primării ale localităţilor suburbane. După cum a informat în cadrul şedinţei operative Diana Gurschi, şefa Direcţiei asistenţă juridică a Primăriei Chişinău, pentru perioada cât conturile sunt blocate, aceste instituţii nu vor putea efectua operaţiuni financiare.

Conducătorii subdiviziunilor au afirmat că această situaţie poate avea consecinţe grave în mai multe direcţii, inclusiv iluminarea oraşului, activitatea transportului public, alimentarea copiilor, achitarea salariilor, etc.

La rândul său, primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat că, în proiectul bugetului municipal pentru anul 2009, votat săptămâna trecută în primă lectură, sunt prevăzute 180 milioane lei pentru achitarea datoriei faţă de SA „Termocom" şi a compensaţiilor la căldură. Aceasta ar însemna că în acest an, Primăria Chişinău va achita toate datoriile faţă de furnizorul de agent termic. Edilul capitalei a remarcat că în pofida acestui fapt, conturile tuturor serviciilor municipale au fost blocate şi se încearcă paralizarea activităţii întregului municipiu. În context, Dorin Chirtoacă a calificat acţiunile executorilor judecătoreşti drept abuz, menţionând că în perioada imediat următoare va fi o situaţie dificilă. Primarul general a subliniat însă că autorităţile locale trebuie să asigure buna activitate a serviciilor în orice condiţii.

Amintim că în luna octombrie 2008, Oficiul de Executare Centru a aplicat sechestru pe conturile Primăriei municipiului Chişinău.

Direcţia Relaţii Publice a                                                26.01.2009

Primăriei mun. Chişinău

bd.  Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova

Tel.: + 373 22 201 707

Fax: + 373 22 201 708

e-mail: drp@pmc.md

web: www.chisinau.md

cuvinte-cheie: sechestru | Primarie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus