Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.01.2009

Primarul Chisinaului vrea linie ferata cu ecartament ingust pana la Iasi

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a declarat, sambata, la Iasi, ca ar fi necesara o linie ferata cu ecartament ingust european care sa faca legatura dintre Iasi si Chisinau pentru a asigura o mai buna deschidere a Republicii Moldova catre Uniunea Europeana.

"Ce ar inseamna astazi idealul unitatii nationale? Conducte de gaz si retele electrice intre cele doua maluri ale Prutului pentru o existenta pe termen mediu si lung, autonoma si independenta a romanilor in aceasta parte a Europei;

O linie de cale ferata cu ecartament european intre Chisinau si Iasi pentru deschiderea catre Europa; investitii directe in R. Moldova pentru dezvoltarea acestei regiuni si integrarea in spatiul informational european a Republicii Moldova.

Puterea exemplului a functionat la 1859 si sunt convins ca puterea exemplului poate functiona si astazi, mai ales ca in situatia noastra a fi in fata faptului implinit inseamna a fi in fata adevarului, iar adevarul este unul la Iasi, la Chisinau, la Bucuresti, la Bruxelles. Sa traiasca Romania!", a spus primarul Dorin Chirtoaca in cadrul discursului sustinut la Iasi cu ocazia implinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor.

La cererea edilului din Chisinau, cei peste 8.000 de ieseni din Piata Unirii au tinut un moment de reculegere in memoria lui Grigore Vieru, despre care Chirtoaca a spus ca a fost "un apostol al romanismului".

"Grigore Vieru a lasat un testament, testamentul unitatii nationale", a adaugat Chirtoaca.

Zeci de oficialitati locale si centrale au participat, sambata, in Piata Unirii din Iasi, la manifestarile dedicate implinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

Manifestarile se vor incheia in seara zilei cu ceremonialul militar al Retragerii cu torte, un concert al artistilor Stefan Banica Jr., Loredana Groza si Morandi si un foc de artificii.

Pentru organizarea evenimentului, Primaria Iasi a cheltuit peste 200.000 de lei.

Sursa: Ziare.com

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus