Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-01-20/1-mil-euro-pentru-reabilitarea-a-1-km-de-drum-in-moldova-8268.html
Data: Jan 20, 2009 (23:31)

1 mil. euro pentru reabilitarea a 1 km de drum în Moldova

Compania finlandeză „Lemminkainen” va începe peste 2 luni lucrările de reabilitare a unei porţiuni de 14 km de pe traseul Chişină-Hânceşti. Costul acestui proiect este de 13,5 mil. euro, care vor fi alocate de Banca Europeană de Investiţii, conform Strategiei Infrastructurii Transportului Terestru pe anii 2008 – 2017.

Proiectul de reabilitare a drumului Chişinău-Hânceşti a fost discutat luni, 19 ianuarie curent, de către Vladimir Baldovici, ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului şi Kalle Kauppi, reprezentantul companiei finlandeze „Lemminkainen”.

În cadrul întrevederii a fost semnat şi contractul propriu-zis de executare a lucrărilor respective între Administraţia de Stat a Drumurilor şi Compania „Lemminkainen”. Conform contractului, lucrările de reabilitare vor fi realizate în perioada 2009-2010

Potrivit unui comunicat al companiei finlandeze, porţiunea de drum reprezintă patru benzi şi un trotuar. Contractul prevede reabilitarea învelişului de asfalt al bazei de beton a drumului, marcarea drumului şi renovarea barierelor de securitate. Potrivit contractului, vor fi utilizate 50 mii de tone de asfalt.

Compania „Lemminkainen Infra Oy” este una dintre cele mai mari companii de construcţii de infrastructură, având 9,2 miii de angajaţi. Compania produce propriul asfalt. În anul 2007 compania a înregistrat vânzări nete în valoare de 2,2 mlrd. euro.