Trimite e-mail | Printeaza
Social
19.01.2009

Toate localităţile din raioanele Dubăsari, Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă au fost reconectate la gazele naturale

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, livrările de gaze au fost reluate în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Amintim că, în urma situaţiei create în legătură cu sistarea de către Ucraina a livrărilor de gaze naturale către Moldova, la 10 ianuarie curent, au avut de suferit 16 localităţi din Dubăsari (8 localităţi), Căuşeni (3 localităţi), Ştefan Vodă (2 localităţi) şi Anenii Noi (3 localităţi). Ulterior, la 12 ianuarie fără flacăra albastră au rămas şi două localităţi din raionul Ştefan Vodă.

În legătură cu aceasta, la  12 ianuarie, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a recepţionat un lot de ajutor umanitar oferit de către Ministerul Federal al internelor din Austria, pentru localităţile care au fost sistate de livrarea gazelor naturale.

Ajutorul umanitar este în valoare de peste 100 mii euro şi constă din 5 generatoare de 14 kw, 22 încălzitoare pe bază de motorină şi 300 de pături.

Ajutorul a fost repartizat obiectivelor de menire sociale - azilurilor de bătrîni, caselorr de copii, grădiniţelor şi spitalurilor din localităţile, în care a fost sistată livrarea de gaze naturale.
Reprezentanţi ai Comisiei Europene vor monitoriza pe parcurs livrarea acestor ajutoare.

cuvinte-cheie: reconectare | gaze

Comentarii (0)

 

Related news

Sus