Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.01.2009

Republica Moldova salută găsirea unei soluţii în criza gazelor între Federaţia Rusă şi Ucraina

Republica Moldova salută găsirea unei soluţii în criza gazelor între Federaţia Rusă şi Ucraina

Guvernul Republicii Moldova salută faptul că partea ucraineană şi cea rusă au ajuns la consens în privinţa condiţiilor de livrare şi tranzit a gazelor naturale către Republica Moldova şi ţările europene. Asupra reluării, începînd cu 19 ianuarie curent, a livrărilor de gaze pe teritoriul Ucrainei au căzut de acord prim-miniştrii Federaţiei Ruse şi a Ucrainei, Vladimir Putin şi, respectiv, Iulia Timoşenco, în cadrul negocierilor bilaterale purtate sîmbătă la Moscova.

În prezent, Republica Moldova este alimentată cugaze naturale atît prin conducta de la Alexeevca, în nordul republicii, cât şi prin cea de la Grebeniki. În ultimele 24 de ore în gazoduct au intrat circa 9 – 9,5 milioane metri cubi de gaze naturale,  astfel fiind asigurate cu gaze toate localităţile de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Centralele termoelectrice funcţionează în regim normal şi au fost transferate parţial pe gaz, în scopul de a economisi păcura din stocuri, care, în regimurile actuale, sînt suficiente pentru circa 10 zile.

Începând de luni, 19 ianuarie curent, toate şcolile şi instituţiile sociale şi medicale din republică îşi vor relua activitatea în regim normal.

cuvinte-cheie: Gazprom | gaze

Comentarii (0)

 

Related news

Sus