Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.01.2009

Volumul investitiilor rusesti in R. Moldova au constituit 1,3 mlrd. lei (125 mil. dolari)

Potrivit MEC, prim-viceprim-ministrul, ministrul Economiei si Comertului, Igor Dodon, a avut vineri, 16 ianuarie o intrevedere cu Ambasadorul Republicii Moldova in Federatia Rusa Andrei Neguta, care isi va incepe saptamina viitoarea activitatea sa la Moscova in noua functie.

Subiectul de baza discutat in cadrul intrevederii a fost situatia actuala a relatiilor economice moldo-rusesti, precum si modalitatile de depasire inclusiv si prin cai diplomatice a crizei gazelor naturale cauzata de conflictul dintre Rusia si Ucraina.

Reamintim ca Prim-viceprim-ministrul, ministrul Economiei si Comertului, Igor Dodon exercita functia de Presedinte a partii moldave a Comisiei mixte moldo-ruse pentru colaborare economica, ultima sedinta a careia a avut loc pe 7 noiembrie 2008 la Moscova. Urmatoarea sedinta  a Comisiei este planificata pentru a doua jumatate a anului curent la Chisinau.

Federatia Rusa reprezinta unul din partenerii de baza in comertul Republicii Moldova, fiind pe locul doi in lista partenerilor comerciali a tarii. Schimburile comerciale moldo-ruse in 11 luni ale anului 2008 au constituit $875, 8 mln. dintre care exportul produselor moldovenesti pe piata ruseasca au fost 297,2 mln. fiind in crestere cu 40,7% fata de aceiasi perioada a anului 2007. Importurile din Federatia Rusa in 11 luni ale anului trecut au constituit 578,6 mln. inregistrand o  crestere de 33,3% in comparatie cu 11 luni ale anului  2007. 

La data de 1 iulie 2008 volumul investitiilor rusesti in Republica Moldova au constituit 1,3 mlrd. lei. Pe teritoriul tarii sunt inregistrate 296 de intreprinderi cu capital rusesc, suma capitalului statutar al caror atinge cifra de $177,4 mln.

cuvinte-cheie: Federatia Rusa | investitii

Comentarii (0)

 

Related news

Sus