Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-01-17/starea-poetului-grigore-vieru-ramine-a-fi-critica-8207.html
Data: Jan 17, 2009 (13:05)

Starea poetului Grigore Vieru ramine a fi critica

La data de 17 ianuarie, starea poetului Grigore Vieru, ramine a fi grava. Pe parcursul noptii hemodinamica pacientului a fost stabilizata, bolnavul este conectat la respiratie artificiala si urmeaza tratament in sectia reanimare a Centrului National Stiintifico-Practic de Medicina Urgenta.

In seara zilei de 16 ianuarie, la ora 20.00 s-a intrunit Consiliul largit privind starea pacientului, tactica si conduita de tratament, la care a participat si subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Pulice al României, Raed Arafat. Medicii au confirmat corectitudinea diagnosticului si a tacticii de tratament, reiesind din starea pacientului.

Astazi, la ora 6.00, Consiliul privind starea pacientului, cu participarea ministrului Sanatatii, Larisa Catrinici, s-a intrunit pentru a discuta evolutia starii pacientului si gradul de organizare a asistentei medicale. La ora 9.00, Consiliul largit urmeaza sa se intruneasca din nou pentru a examina starea pacientului.
 
Poetul Grigore Vieru a fost spitalizat in sectia reanimare a Centrului National Stiintifico-Practic de Medicina Urgenta la data de 16 ianuarie, in stare grava, survenita in urma unui accident rutier. Medicii au stabilit diagnosticul: „Traumatism craniocerebral inchis. Contuzie cerebrala. Traumatism toracic inchis. Contuzia cordului si pulmonilor. Contuzia organelor mediastinale, hematom mediastinal anterior, cu compresia venei cave superioare. Traumatism inchis al abdomenului cu contuzia organelor abdominale. Soc hipovolemic III-IV. Traumatism facial cu plagi multiple ale tesuturilor moi ale fetii", relateaza Serviciul de presa al Ministerului Sanatatii.