Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.01.2009

Conferinţa internaţională de la Moscova s-a încheiat fără nici un rezultat

Conferinţa internaţională de la Moscova s-a încheiat fără nici un rezultat

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a participat astăzi la Moscova la Conferinţa Internaţională privind asigurarea ţărilor din Europa cu gaze naturale

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a participat astăzi la Conferinţa Internaţională privind asigurarea ţărilor din Europa cu gaze naturale, care s-a desfăşurat la Moscova.

În deschiderea conferinţei, Preşedintele rus, Dmitrii Medvedev a menţionat că Rusia doreşte o soluţionare cît mai urgentă a situaţiei de criză, iar soluţia poate fi atinsă prin eforturi comune, fiind nevoie de un mecanism internaţional de reglementare a livrărilor de gaze pe teritoriul Europei.

Poziţia Republicii Moldova a fost exprimata de către Prim-ministrul Zinaida Greceanîi, care  şi-a reiterat îngrijorarea faţă de situaţia creată, spunînd că Republica Moldova are un contract pe termen lung cu Gazprom-ul,  care reglementează livrările şi tranzitul de gaze pe teritoriul ţării, iar consumatorii moldoveni nu trebuie să sufere din cauza neînţelegerilor între cele două ţări.

Poziţia participanţilor, expusă în cadrul Conferinţei Internaţionale a fost luată în calcul la continuarea negocierilor bilaterale între Rusia şi Ucraina, relatează Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus