Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-01-16/grigore-vieru-va-fi-transportat-la-spitalul-floreasca-din-bucureshti-8188.html
Data: Jan 16, 2009 (19:07)

Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul Floreasca, din Bucureşti

Un avion militar cu un echipaj SMURD va pleca la Chisinau, unde este internat Grigore Vieru, pentru a-l transporta pe acesta la Spitalul de Urgenta Floreasca, imediat ce autoritatile din Moldova vor aproba locul unde se va face transferul pacientului.

"Avem toate aprobarile necesare de la Ministerul de Externe, Ministerul Sanatatii si de la primul ministru iar in momentul in care primim aprobarea din Republica Moldova, vom pleca.

Am cerut un avion militar pentru ca va fi zbor de noapte, starea lui Grigore Vieru este foarte grava, are numeroase politraumatisme si vrem sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a-i salva viata", a spus subsecretarul de stat in ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat.

Poetul Grigore Vieru este internat in stare grava in sectia de reanimare a Spitalului de urgenta de la Chisinau si este conectat la aparatele de respiratie artificiala, a declarat pentru NewsIn fiul poetului, omul de afaceri Calin Vieru, care a precizat ca medicii sunt rezervati in a face prognoze.

Grigore Vieru a fost internat noaptea de joi spre vineri in stare grava in urma unui accident rutier care a avut loc in apropierea Chisinaului. Poetul se intorcea din orasul Cahul, din sudul Republicii Moldova, unde participase la un spectacol omagial consacrat zilei de nastere a lui Mihai Eminescu. Automobilul in care se afla s-a izbit violent de suportul unui panou de publicitate in regiunea comunei Danceni, raionul Ialoveni.

La volanul automobilului se afla directorul-adjunct al ansamblului "Joc", Gheorghe Munteanu, in varsta de 47 de ani, care de asemenea este internat in sectia de reanimare, dar nu este in stare critica. Potrivit primelor cercetari ale politiei, conditiile meteorologice erau nefavorabile si automobilul circula cu viteza, iar soferul a pierdut controlul asupra volanului.


Sursa: Ziare.com