Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.01.2009

La Bruxelles, au fost discutate probleme de actualitate pentru R. Moldova

Potrivit MAEIE, la 14 ianuarie curent, la Bruxelles a avut loc Reuniunea Troicii Comitetului pentru Politică şi Securitate UE-Moldova. Delegaţia moldovenească a fost condusă de Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Agenda Reuniunii a inclus discuţii privind evoluţiile în procesul de implementare a reformelor interne în Republica Moldova, inclusiv în contextul pregătirilor pentru negocierea noului Acord RM-UE. Din această perspectivă, au fost abordate rezultatele procesului de soluţionare a problemei transnistrene pe parcursul anului 2008. Părţile au reiterat importanţa reluării negocierilor în formatul 5+2, salutînd disponibilitatea începerii activităţii Grupurilor de lucru în contextul implementării măsurilor de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului. În cadrul discuţiilor au fost date aprecieri înalte activităţii Misiunii EUBAM, reprezentanţii UE salutînd solicitarea Republicii Moldova de a prelungi mandatul Misiunii pentru o nouă perioadă după 31 decembrie 2009. Au fost făcute referinţe şi la evoluţiile în procesul de depăşire a crizei gazelor naturale. În acest context, delegaţia UE a asigurat partea moldovenească de disponibilitatea de a oferi asistenţa necesară în vederea depăşirii situaţiei create.  

La Bruxelles, delegaţia moldovenească a avut întrevederi cu Helga Schmid, Director al Unităţii Politice, Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene, şi  John Kjaer, Şef al Unităţii pentru relaţii cu Moldova, DG RELEX, Comisia Europeană.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus