Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.01.2009

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a discutat, la Moscova, posibilităţile de reluare a livrării de gaze naturale

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a discutat, la Moscova, posibilităţile de reluare a livrării de gaze naturale

Şeful executivului a avut întrevederi cu omologul său rus, Vladimir Putin, conducerea concernului Gazprom, şi cu preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

Zinaida Greceanîi a informat partea rusă despre situaţia creată în Republica Moldova urmare sistării livrărilor de gaze, exprimîndu-şi indignarea în legătură cu faptul că consumatorii moldoveni au de suferit în urma neînţelegerilor între Rusia şi Ucraina.

Potrivit Serviciului de presă al Executivului, părţile au făcut un schimb de opinii asupra situaţiei create şi asupra modalităţilor de depăşire a acesteea, partea rusă acceptînd o serie de propuneri făcute de premierii Republicii Moldova, Sovaciei şi Bulgariei, aflaţi astăzi la Moscova. În special, partea rusă a propus Ucrainei efectuarea unor schimburi de gaze naturale, urmînd să compenseze acesteea volumele livrate către Moldova şi Slovacia.

În consecinţă, în jurul orelor 17.00, Ucraina a reluat livrarea de gaze naturale către regiunea Odessa, fapt care permite aprovizionarea, în volume minime, a raioanelor Ştefan-Vodă, Căuşeni şi a regiunii transnistrene.

cuvinte-cheie: Gazprom

Comentarii (0)

 

Related news

Sus