Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.01.2009

Noile reguli de introducere a mărfurilor în Ucraina

Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei a comunicat că din data de 01.01.2009  unităţile de transport  cu care se introduc mărfuri în Ucraina cu orice scop, în afară de tranzit, nu vor fi admise pe partea ucraineană a posturilor de trecere a frontierei dacă în Sistemul informaţional automatizat al Serviciului Vamal Ucrainean nu vor exista copiile electronice ale înştiinţărilor prealabile şi declaraţiilor prealabile depuse de destinatarul ucrainean ale acestor mărfuri.

În conformitate cu prevederile art. 93 al Codului Vamal Ucrainean în cazul introducerii mărfurilor pe teritoriul vamal al Ucrainei, persoana pentru care acestea se introduc, informează anticipat organele vamale despre intenţia de a le introduce.

În conformitate cu prevederile Regulamentului despre modul de efectuare a controlului prezentării mărfurilor la biroul vamal de destinaţie, adoptat prin Ordinul Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei cu nr. 771 din 08.12.1998, persoana ucraineană în adresa căreia vin mărfurile cu utilizarea informaţiei prealabile, informează expeditorul sau transportatorul despre data şi numărul informaţiei prealabile perfectate, care urmează a fi înscrise în partea dreaptă de jos a documentelor de însoţire a mărfurilor.

În conformitate cu prevederile Regulamentului despre modul de efectuare a controlului asupra introducerii pe teritoriul Ucrainei a unor categorii de mărfuri, adoptat prin Ordinul Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei cu nr. 129 din 28.02.2003, întru asigurarea efectuării operative a procedurilor vamale în punctele de trecere a frontierei vamale ucrainene, agentul economic ucrainean este obligat să informeze transportatorul despre data şi numărul declaraţiei prealabile perfectate, care urmează a fi înscrise în partea dreaptă de sus a documentelor de însoţire a mărfurilor.

Astfel, în cazul lipsei în Sistemul informaţional automatizat al Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei a copiilor electronice ale înştiinţărilor prealabile şi declaraţiilor prealabile şi lipsei înscrisurilor respective pe documentele de însoţire a mărfii, mărfurile nu vor fi admise în Ucraina iar unităţile de transport reîntoarse cu eliberarea cartelei de refuz.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus